Thermosan NQG – Hightech voor de gevel

Gevels moeten robuust zijn, bestand tegen weer en wind. De gevel is immers het gezicht van een gebouw. Het is het eerste wat een bezoeker ziet. Weersinvloeden zoals vocht en uv-straling of door verkeer veroorzaakte smogvervuiling veroorzaken op lange termijn echter een natuurlijk verouderingsproces. Het resultaat: scheuren, vuilaanslag, vervagende kleuren en mosaangroei. Muurverven die gebruikt worden bij de renovatie van gevels moeten het gebouw doorheen de tijd betrouwbaar beschermen. ThermoSan NQG kan deze degradatie aanzienlijk tegengaan.

Thermosan NQG – Hightech voor de gevel

Zoals vaak het geval is als het om efficiëntie gaat, ligt het geheim van het succes van ThermoSan NQG in een speciaal ontwikkelde technologie. De drie letters ‘NQG’ staan voor ‘Nano-Quartz Grid’ Technology. De pigmenten en vulstoffen zijn stevig aan elkaar gehecht in een microscopisch raster. Hierdoor krijgt vuilaanhechting niet de kans om zich in de verflaag te nestelen.

Thermosan NQG – Hightech voor de gevel

Daarnaast zorgt het siliconenharsgebonden bindmiddel voor een parelend effect waardoor het regenwater afstoot. Het aflopende regenwater krijgt daardoor ook nog eens een reinigende functie. Tijdelijk aanhangend vuil wordt bij de volgende regenbui weggespoeld.

Alle vocht wordt in zeer kleine druppeltjes verdeeld en verdampt ook nog eens extreem snel. Daardoor droogt het oppervlak sneller en krijgen algen en schimmels er nauwelijks vat op.

Ten slotte biedt ThermoSan NQG ook nog eens langdurige bescherming tegen zonlicht en kleurvervaging dankzij een uv-bestendig bindmiddel en uitzonderlijk lichte kleurpigmenten. Dit zorgt voor een betere bescherming op lange termijn!

Bron: https://decoratie.pmg.be/nl/