Onopvallend maar belangrijk – referentie Caparol

september 16, 2021

Onopvallend maar belangrijk

Dit bekroonde bouwproject aan de Antwerpse kaaien oogt prachtig. De ontwerpers plaatsten het op de hoek van de Jordaenskaai en de Zakstraat, in dialoog met de Schelde, met een architectuur die verzoent met reflecties van licht, openheid en vergezichten. Het is strak en consequent en heeft een eenvoudig volume van opgestapelde tafels met tafelbladen die samen een beeldende compositie vormen.

De gevelbanden van lichte natuursteen met sprekende aders vormen een geabstraheerde verbeelding van het nabije rivierwater. Zwart buitenschrijnwerk contrasteert mooi als modernistische toets.

Het valt niet te ontkennen dat dit een fantastisch mooi gebouw is, volgens een bijzonder geslaagd concept.

Maar, wat je ziet is niet alles. Wat heb je immers aan een mooi gebouw waarin het niet aangenaam is om te wonen omdat de technische afwerking mankementen vertoont en waarin verwarmen en ventileren handenvol geld kost?

Ook al zijn ze niet zichtbaar, de technieken zijn eveneens bepalend. Elke vakman weet dat. Een mooi voorbeeld daarvan is de bekleding en isolatie van de plafonds. Die gebeurde met ETICS (External Thermal Insulation Composite System), meer bepaald met het Capatect System Comfort van Caparol.

Tegen de plafondvlakken werd achtereenvolgens een lijmlaag, een isolatieplaat van 24 cm dik, een wapeningsmortel, een wapeningsweerfels en een voorstrijkmiddel aangebracht. De afwerking gebeurde met AmphiSilan K10, een sierpleister met een hoge dampdoorlaatbaarheid die weerbestendig, waterafstotend, milieuvriendelijk en bovendien reukarm is. Natuurlijk werd gekozen voor wit, de kleur die het best bij het algemene bouwconcept aansluit.

Verantwoorde isolatie die niet opvalt, maar aan alle esthetische en technische vereisten voldoet!

Bouwheer: Bouwwerken Vermeiren
Uitvoering: ASP-bvba
Dealer: Profshop

https://www.caparol.be/referenties/woningbouw/onopvallend-maar-belangrijk

©studiopsg.be - PSG_4938-min ©studiopsg.be - PSG_4904-min