Nieuwsbrief ETICS maart 2018 – Caparol

maart 05, 2018
 0001111
0001254576Isoleren, doe je met Natur+!In onze strijd voor het milieu is isoleren het sleutelwoord. Wie de gevels van zijn huis isoleert, bespaart gemiddeld 30% aan energie- en verwarmingskosten.Maar waarmee moet je isoleren? Met chemische materialen die een gevaar vormen voor je gezondheid? Of met moeizaam via ingewikkelde processen samengestelde materialen, die op zich al energieverslindend zijn?

Waarom zouden we niet isoleren met een natuurlijk materiaal dat in overvloed voorkomt, dat niet gemodificeerd wordt, dat niet getransformeerd wordt, en dat niet van het andere einde van de wereld helemaal naar onze contreien getransporteerd wordt? Kortom, waarom zouden we geen duurzaam natuurproduct gebruiken?

Hennep is het antwoord. Hennep is ook uitermate geschikt als isolatiemateriaal. Caparol maakt graag van deze gelegenheid gebruik en biedt met zijn nieuwe Capatect System Natur+ gevelisolatie uit hennep een innovatieve systeemoplossing die de beste bouwfysische en ecologische kwaliteiten verenigt.

Meer info:

Bekijk onze website

 

 

225625626256Zorg en bescherming, met producten van Caparol! In Sint-Maria-Oudenhove, een deelgemeente van Zottegem in Oost-Vlaanderen, werd de eerste fase afgewerkt van een opvallend bouwconcept.Op een terrein van 5,6 ha ontstaat een woon- en leefproject dat meerdere flats en studio’s omvat, met sport- en welzijnsfaciliteiten, horeca, zorg- en dienstverlening. Het voormalige klooster dat op deze plek stond, krijgt een nieuwe, sociale bestemming.Zorg en bescherming, daar gaat het hier op de eerste plaats om.

Dit principe komt terug in de bouwuitvoering. Er wordt gekozen voor duurzame materialen met de kleinst mogelijke ecologische belasting, zodat ook in dit opzicht voldaan wordt aan alle voorwaarden van een hedendaags woonbeleid.

Isolatie is één van de belangrijkste onderdelen in een dergelijk beleid. Bij dit project gaf men daarom de voorkeur aan Capatect Basic Pro, een volledig isolatie- en afwerkingssysteem dat op een budgetvriendelijke manier toch de hoogste garanties biedt voor een efficiënte uitvoering die tegelijk duurzaam, hoogkwalitatief en ook esthetisch is.

Bouwheer: Care for Life bvba Architect: B1Ai Uitvoering: Cemco bvba, Temse Handelaar: Troubleyn, Temse

 

Isolatie- en afwerkingssysteem: Capatect Basic Pro

Voor meer info: Bekijk onze website

 

 00101545454 05540541425Moet je de luchtspouw opvullen in geval van energetische renovatie met ETICS?De kans dat je als verwerker van ETICS in België stoot op een niet geïsoleerde of gedeeltelijk gevulde spouwmuur is betrekkelijk groot. Maar wat doe je met deze ruimte?Onderzoek heeft uitgewezen dat de luchtspouw in een spouwmuur niet moet nagevuld worden op voorwaarde dat eventuele luchtstromingen in de spouw vermeden worden.

Deze stromingen hypothekeren immers de verwachte isolerende werking van het isolatiesysteem. De bouwheer heeft er dus alle belang bij dit aspect te laten onderzoeken en eventuele ingrepen te laten uitvoeren.

Ingrepen kunnen bestaan uit het opvullen van openingen zoals open stootvoegen of het strookgewijs afdichten van de spouw met samendrukbare isolatie (bv. glaswol) of PU-spuitschuim daar waar deze toegankelijk is (bv. via zolderruimte).

 

02512020211Het S-peil vervangt het vroeger K-peilSinds 1 januari 2018 krijgt elke nieuwe woning een S-peil. Dat vervangt het vroegere K-peil. Bij de berekening van het S-peil, weegt het aandeel van de isolatie zwaarder door. Het E-peil geeft aan hoe energiezuinig een gebouw is. Hoe lager dat peil, hoe energiezuiniger het gebouw. Bij de berekening ervan speelden de grootte en de oriëntatie van de woning, het aantal ramen, ventilatie, koeling, verwarming en isolatie een rol. Het S-peil bepaalt hoeveel energie de wooneenheid zal nodig hebben om de temperatuur van de woning op peil te houden. Hoe minder energie nodig is en hoe efficiënter de vorm, hoe lager het S-peil.

Bij het S-peil gaat het om alle energetische kwaliteiten van de gebouwschil. Het brengt zowel de winsten als de verliezen in kaart en evalueert ze. Bij het de berekening van het S-peil kijkt men naar de isolatie van de schildelen, de luchtdichtheid van het gebouw, de invloed van de bouwknopen en impact van de zonnewinsten. Wie een laag S-peil wil behalen, let dus best op die vier aandachtspunten. Daarnaast is het ook belangrijk om te letten op:

-de grootte en de oriëntatie van de vensters;

-een laag percentage glasoppervlakte ten opzichte van de vloeroppervlakte;

-de aanwezigheid van gebouwgebonden beschaduwingselementen;

-de aanwezigheid van thermische massa;

-de vormefficiëntie van de geometrie (afhankelijk van de vorm van het gebouw en of het om open, halfopen of gesloten bebouwing gaat).

De minimale eis van Schilpeil voor nieuwbouwwoningen is vastgelegd op S31. In 2020 zou dan een S-peil van S28 geëist worden, het BEN-niveau. Dit zou dan ook het eindniveau zijn voor de eis.

De Capatect -gevelisolatiesystemen van Caparol zijn uiterst geschikt om bij te dragen aan het behalen van een laag S-peil. Zo zijn isolatietype-en dikte eenvoudig af te stemmen op de gewenste U -waarde van de gevel. Met een doordacht ontwerp is het bovendien mogelijk om de verliezen via bouwknopen tot een minimum te beperken of zelfs volledig uit te sluiten.

Meer info: Bekijk onze website

 

 

5120152541245Light TO GO roadshow: Caparol rondt 2017 succesvol af !Het Caparol team organiseerde in de ‘donkere dagen voor Kerstmis’ een roadshow. Op 11 locaties doorheen België werden professionele verwerkers van ETICS (Thermische Gevelisolatie Systemen) uitgenodigd om kennis te maken met enkele belangrijke innovaties. De term “Light TO GO” slaat op een nieuwe generatie producten die makkelijker en meer economisch te verwerken zijn. Na een korte theoretische sessie volgde een praktijkmoment waarbij onder begeleiding van een collega-verwerker de daad bij het woord werd gevoegd. De reacties waren erg positief .Bovendien werd het Capatect Natur + thermische gevelisolatiesysteem voorgesteld. Hennep als isolatiemateriaal : hoe verrassend het ook mag klinken : bij Caparol is het de realiteit.

En omdat vakmanschap vaak tot in de kleinste details te herkennen is, stond het derde hoofdstuk in het teken van de nieuwste oplossingen rond aansluitingsdetails, profielen, etc.

Caparol bereidt alvast een vervolg voor in 2018.

Meer info vindt u op:

Bekijk onze website

 

 

 

14214205144De nieuwe vorm van isolerenEen moderne woning of een modern gebouw moet tegenwoordig geïsoleerd zijn. We willen besparen op energie. Dat is goed voor het milieu en goed voor onze portemonnee.Vele huiseigenaars zouden wel willen besparen en zouden echt wel een inspanning willen doen die ook goed is voor onze aarde. Alleen, zij wonen in een al bestaand huis en dat brengt beperkingen met zich mee.

Vaak is het opvullen van de spouwmuur met isolerend materiaal een geprefereerde techniek. Maar wat als de spouw te smal is of vol zit met allerlei afval dat de metselaar er in heeft achtergelaten?

Thermische gevelisolatie is dan het antwoord. Isoleren, maar dan aan de buitenkant. U maakt als het ware een beschermende schil rondom uw huis. Meestal gebeurt dat met een typisch isolatiemateriaal dat tegen de buitengevel bevestigd wordt en daarbovenop een sierpleister. Voor wat het uitzicht betreft is er een keuze uit verschillende opties van erg glad naar erg grof, van wit tot de meest tot de verbeelding sprekende kleuren. Ook imitatie-baksteenstrips kunnen als afwerking gebruikt worden, zelfs custom-made!

Dit systeem heeft vele voordelen. Koudebruggen zijn verleden tijd omdat je immers aan de buitenkant en over alles heen isoleert. Daar kan geen brug tegenop.

Bovendien is dit een uitgelezen kans om je huis in een volledig nieuw jasje te steken. Je kiest zelf je sierpleister of imitatie-baksteenstrip en het nieuwe uitzicht van je woning. Zonder afbraak- of breekwerk! Zonder al te veel rommel! Zonder dat je binnen ook maar één meubel opzij moet schuiven! Je nieuwe muren zijn bovendien perfect weersbestendig. Daarbij zorgt een aan de buitenkant geïsoleerde woning voor een aangenamer wooncomfort.

Gewoon isoleren betekent vaak dat je ruimte moet opofferen. Die dikke isolatieplaten moeten immers érgens geplaatst worden. Dat is bij thermische gevelisolatie geen enkel probleem. Alles gebeurt immers aan de buitenkant en van ruimteverlies kan er zo geen sprake zijn.

Een degelijk en betrouwbaar systeem met goede producten en een goede uitvoering zijn natuurlijk essentieel. Caparol adviseert u graag over deze nieuwe vorm van isoleren.

Meer info:

Bekijk onze website

 

 

Bron:www.caparol.be