Kaleien steeds populairder

november 09, 2018

Deze bouwheer in Hoogstraten bouwde een nieuwe villa in rustieke stijl. Om de woning een extra cachet te geven, besloot hij deze te laten kaleien. Dat is origineel een oude schildertechniek waarbij dunne kalkpleister met een blokkwast op de muur wordt aangebracht. Caparol heeft een hele lijn producten om muren te kaleien. Door een vakman in te huren die deze producten op een juiste manier en in de juiste volgorde gebruikt, krijg je een schitterend resultaat.
Kaleien komt steeds meer voor bij zowel nieuwbouw als renovaties. Het is een ideale manier om muren te voorzien van een degelijke behandeling en afwerkingslaag.
Bij deze woning werd gekozen om een authentiek uitzicht te verenigen met moderne technologie. Er werd gekozen voor het Performer systeem met een Siliconenharsverf afwerking.
Deze afwerking geeft een optimale bescherming en houdt door zijn unieke samenstelling de gevel langer schoon. Het Performer systeem beschermt niet alleen tegen vocht of andere invloeden, het verbergt ook eventuele oneffenheden. Bovendien is het een duurzame methode om je buitengevel dampopen te houden. Zo voorkom je vochtproblemen.
Dit project was een nieuwbouwwoning, waar dus geen dichtgemetste ramen of bijbouwen in andere steen moesten gecamoufleerd worden. Om die reden is kaleien dan ook uiterst populair bij gevelrenovatie.
Bij deze woning koos de eigenaar voor een witte kleur wat een rustieke uitstraling geeft. Maar door kleurpigment aan de eindlagen toe te voegen, is een brede waaier aan kleuren mogelijk. En dus ook heel veel effecten.

Applicatiebedrijf: ASP Gevels
Architect: Blockx / Ruth Van Looveren
Caparol dealer: ProfShop Plus

image-2018-04-24 (2)

image-2018-04-24 (4)

image-2018-04-24 (1)

Bron: http://www.caparol.be/referenties/woningbouw/kaleien-steeds-populairder.html