Donkere kleur op de gevel

mei 20, 2020

Bij de renovatie van deze woning koos de bewoner heel bewust voor een donkere kleur. Die keuze voor donkere kleuren komt steeds vaker voor zodat we inmiddels voorzichtig van een trend mogen spreken. Voor de gevel hier koos de vakman voor thermische gevelisolatie van Capatect System Carbon Dark van Caparol.

Een donkere kleur op je gevel maakt dat je meer invloed hebt van het zonlicht. Daarom worden er extreem hoge eisen gesteld aan de kwaliteit van het systeem. Oppervlaktetemperaturen van meer dan 70°C zijn geen uitzondering bij het gebruik van donkere kleuren op de gevel.

Carbon Dark voldoet aan al die hoge eisen. Door gebruik te maken van thermostabiele minerale wol als isolatiemateriaal is dit de ideale oplossing. De carbonvezelversterkte wapeningslaag garandeert een goede weerstand aan zowel thermische als mechanische impact.

Capatect System Carbon Dark is opgebouwd uit een lijmlaag, isolatie, wapeningslaag, sierpleister en een verflaag. Eerst brengt men met lijm de isolatieplaat aan op de muur. Daarop brengt men een wapeningslaag aan met daarin een wapeningsweefsel. Vervolgens werkt men af met een laag sierpleister die nadien geschilderd wordt.

Schildersbedrijf: ASP Gevels
Aannemer: Dego
Caparol Dealer: ProfShop

image-2018-04-23 (9) image-2018-04-23 (10)image-2018-04-23 (11)

Bron: http://nieuws.caparol.be/articles/donkere-kleur-op-de-gevel